Een productieve zomer voor de TADA-alumni

Vele van onze alumni hadden een goed gevulde zomervakantie, boordevol kansen om de samenleving te ontdekken en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Zo hoorden we ze vertellen over buitengewone belevenissen tijdens uitwisselingsprojecten in de Verenigde Staten, tijdens opleidingen tot speelpleinwerker, gedurende hun eerste studentenjobs….

 

“Ik heb ontdekt hoe het er in een groot bedrijf aan toegaat”

Gyokan (17 jaar) werkte tijdens de maand augustus als jobstudent bij Cargill. “Ik las het zoekertje op het platform voor TADA-alumni,” legt hij uit. “Ik heb mijn CV verzonden en een vragenlijst beantwoord. Daarna was ik aangenomen.”

“Ik heb ontdekt hoe het er in een groot bedrijf aan toegaat. Ik moest onder meer verschillende kleppen nummeren en had een plan nodig om mijn weg te vinden. In het begin was dat moeilijk. Ik moest soms hulp vragen. Daarna kon ik steeds autonomer werken.”

De sfeer zat goed. Ik kon zoveel vragen stellen als nodig. Er was altijd wel iemand die tijd nam om te antwoorden. Ik werkte soms met mensen die Engels spraken en heb dus de kans gehad om deze taal te oefenen. Mijn studentenjob bij Cargill heeft me écht meer zelfvertrouwen gegeven!.”

Ook Khava (17 jaar) en Wassim (16 jaar) werkten deze zomer bij Cargill.

“Een ervaring die je leven verandert”

Dankzij de ambassade van de Verenigde Staten (VS), bracht Caroline (16 jaar) tien dagen door in Amerika. Ze nam er deel aan het internationale leiderschapsprogramma Women2Women.

“Ik heb een vijftigtal meisjes van over heel de wereld ontmoet,” vertelt ze. “We hebben gepraat over wat in onze landen gebeurt op socio-economisch en politiek vlak. Ik heb beseft dat we allemaal gemotiveerd zijn om dingen te veranderen.”

“Deze tiendaagse training heeft me geïnspireerd. Er werd ons gevraagd na te denken hoe wij zelf een verschil zouden kunnen maken. Ik zou bijvoorbeeld graag vrouwen in nood helpen door hen een gratis toiletzakje te geven met hygiënische producten zoals tampons en maandverband. Ik denk dat ik nu verder ga nadenken, bijvoorbeeld partners zoeken, om te zien wat mogelijk is. Vervolgens zou ik graag een campagne organiseren op mijn school om een recordaantal basisproducten te verzamelen.”

Bij TADA leerde ik al hoe meer zelfvertrouwen te krijgen. Tijdens de uitwisseling in de VS gaven ze hier ook veel aandacht aan: Ik nam er deel aan workshops om te leren hoe je het beste in jezelf naar boven brengt. Ik ben dankbaar: Deze reis heeft me geleerd om nog positiever te zijn en om tegen mezelf te blijven zeggen dat ik het kan.”

Ook een paar andere oud-leerlingen van TADA kregen te kans om deze zomervakantie bij te leren in Amerika. Na een grondige selectieprocedure te hebben doorlopen, trok Teresa (16 jaar)  naar Californië om zich voor te bereiden op academische studies tijdens het programma Education USA Academy. Ook Yassin (18 jaar) slaagde erin de jury van de ambassade van de VS te overtuigen: hij liep stage bij Soccer Without Borders.

TADA dankt de ambassade van de Verenigde Staten énorm voor deze kansen geboden en hun algemene steun aan onze VZW!

“Ik heb geleerd om ook de kleinsten te motiveren”

Tolga (15 jaar) volgde een opleiding tot animator georganiseerd door JES. “Ik heb geleerd om me aan te passen aan de leeftijd van de kinderen, om de jongsten te motiveren en ervoor te zorgen dat iedereen deelneemt aan de activiteiten”, somt hij op.

“Ik hielp al vaak in een TADA-klas op zaterdag en zal tijdens de vakanties voortaan ook werken als animator bij de Brusselse speelpleinen. Ik vind dat superleuk, leerrijk en het is ook een goede bijverdienste.”

Tal van andere oud-leerlingen zetten zich deze zomer in voor de jeugd: Soulaimane (16 jaar) was animator bij Spelket Schaarbeek. Armando (16 jaar) en Makoura (15 jaar) hebben dan weer een groep kinderen begeleid tijdens de zomeracademie van Teach for Belgium in Anderlecht.

Er zijn natuurlijk veel andere voorbeelden van alumni die deze zomer productieve vakanties hebben gehad. We kunnen ze niet allemaal opsommen, maar we moedigen wel iedereen aan om zo verder te doen en een positieve bijdrage te leveren aan onze samenleving! Samen kunnen we het verschil maken!

 

Bijdragen aan het TADA for Life netwerk

Wil jij ook graag extra kansen bieden aan onze oud-leerlingen door ze een activiteit, een stage of een studentenjob aan te bieden? Contacteer dan alumni-manager Emilie De Brabandere.

Wil je liever één van onze jongeren persoonlijk begeleiden? Ontdek ons buddysysteem.

Op onze website staat meer informatie over de verschillende manieren om tijd en geld te geven aan TADA. Nu al heel erg bedankt hiervoor!

Share This

Thank You!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

TADA will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

Hier kom je op een deel van onze website dat nog in opbouw is.

We zijn volop in het ontwikkelproces om de content en de navigatie beter af te stemmen op wat jij graag wilt zien.

Wil je ons helpen?