Terug naar school, terug naar TADA

Op zaterdag 15 september luidden vele blinkende pretoogjes de start van het schooljaar bij TADA in! Terwijl we voor de nieuwe lichting van leerlingen nog druk in de weer zijn met de inschrijvingen, lanceerden we wél al onze werking voor jaar twee en jaar drie te Sint-Joost-ten-Node, Molenbeek en Anderlecht.

Bekijk de video hieronder en ontdek waarom de leerlingen na de vakantie zo blij waren om terug naar TADA te komen!

Ontdek hier de foto’s van de eerste TADA zaterdag:

Alumni aan het woord over de impact van TADA

TADA blaast in 2018 vijf kaarsjes uit. We tellen ondertussen 285 oud-leerlingen.

Vele van die alumni – waaronder Kamilia en Imran – doen hun best doen om een voorbeeldrol op te nemen, ten opzichte van de kleintjes bij TADA.

Kamilia (17) vertelt :  "Ik ben elke zaterdag aan de slag in de weekendschool te Anderlecht en help er met de logistiek. Ik hoop dat ik op een dag kan terugkomen bij TADA als gastdocent om te vertellen over mijn passie. Want eens je erbij komt, bij de TADA familie, dan is dat voor het hele leven…vind ik.  Eerst doen wij mee als kinderen, daarna als alumni… en dus hopelijk later ook als gastdocenten ? Dat zou ik echt leuk vinden, dat wij later dan een rolmodel zullen worden voor anderen…"

Imran (17): "Ik haatte de school vroeger, maar nu niet meer. Dankzij TADA heb ik herontdekt hoe leuk leren kan zijn ! Nu wil ik heel mijn leven blijven leren en dit gevoel wil ik graag met anderen delen.  Ik heb bij TADA zoveel inspirerende mensen ontmoet tijdens de ateliers. Op een dag wil ik graag leerkracht worden want ik wil kinderen aanmoedigen om te leren. Ik wil hen motiveren om nieuwsgierig te zijn en om hun potentieel te laten bloeien. Ik oefen alvast vanaf de start van het schooljaar, want ik ben voortaan elke zaterdag als helper bij TADA in één van de klassen, bij de kleintjes, om aan hen het goede voorbeeld te geven. Ik ben blij en trots dat men mij bij TADA deze verantwoordelijkheid geeft."

Bouw mee aan het Brussel van morgen

Dankzij uw steun kan TADA maatschappelijk kwetsbare kinderen gemotiveerd in het leven doen staan, met een positief zelfbeeld en goed geïnformeerd over zichzelf, de samenleving, de arbeidsmarkt. Doe een gift of ontdek hier hoe u TADA kan ondersteunen als vrijwilliger.
Dank u!

Share This

Thank You!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

TADA will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

Hier kom je op een deel van onze website dat nog in opbouw is.

We zijn volop in het ontwikkelproces om de content en de navigatie beter af te stemmen op wat jij graag wilt zien.

Wil je ons helpen?