Camille & Aya

Aya: "Werken bij TADA had een gigantische invloed op me"

 

Camille en Aya zijn aan elkaar gelinkt door TADA via de ‘buddy-werking’. Wat startte als bijles Nederlands werd een sterke en inspirerende samenwerking. Zo verwelkomde Aya, pedagogisch assistente, Camille in haar klas als gastdocente op zaterdag.

Vertel eens wat meer over jullie geschiedenis bij TADA?

Aya: Zes jaar geleden startte ik als leerlinge bij TADA, daarna hielp ik elke zaterdag in een klas. Vandaag werk ik als studente bij TADA. Ik heb er net 6 zaterdagen lang de pedagogische coördinator vervangen. Een ervaring die mijn verwachtingen ver oversteeg!

Camille: Twee jaar geleden ontdekte ik TADA toen ik er gastdocent was tijdens de les ondernemen. Ik vond het er zo leuk dat ik twee weken later ben teruggekeerd, en sindsdien ook elk jaar terugkeer. In die periode ben ik ook buddy geworden van Aya.

Wat heeft het buddysysteem jullie bijgebracht?

Aya: Een hele sterke vriendschap! Camille is echt als een grote zus voor mij. Ik kan haar alles vertellen. Ze toont me hoe de wereld na mijn studies eruitziet, brengt me in contact met haar netwerk voor schoolprojecten, helpt me met mijn cv, nodigt me bij haar thuis uit voor een filmavond. Ik bewonder haar volharding in haar projecten en haar passie voor reizen!

Camille: In mijn professionele leven werk ik sterk conceptueel. Als ik activiteiten doe met Aya, keer ik naar de basis terug, ik neem er mijn tijd voor. Ze praat over haar leven als jongere en over haar grote familie, ik spreek over mijn professionele uitdagingen en over mijn passie voor dans. Het is heel verrijkend.

Wat is de impact van TADA op uw dagelijks leven als leerkracht?

Caroline: Ik zie echt de invloed die TADA heeft op de familie waarvan een of meerdere kinderen de workshops gaan ontdekken op zaterdag, en vooral op de betrokkenheid van ouders in het schools parcours van hun kinderen. TADA vervolledigt het traditionele onderwijs en vergroot de toekomstperspectieven van de kinderen. Ze ontdekken er allerlei zaken die ze anders nooit zouden zien en het is een waar genoegen om naar hun verhalen te luisteren. 

Hoe combineer je het studeren met een studentenjob?

Aya: Ik ben heel nieuwsgierig en hou ervan om alles uit te proberen. Toen TADA me voorstelde om pedagogisch assistente te worden, ben ik er meteen voor gegaan! Alles was nieuw voor mij: de lessen op zaterdag leren voorbereiden, de vrijwilligers briefen, zorgen voor een positieve sfeer in de klas en ervoor zorgen dat ik mijn studies en studentenjob kon combineren. Het is intens, maar het is zeker de moeite waard!

Camille: Mijn aandeel in deze ervaring is updates vragen van Aya en ervoor zorgen dat ze zichzelf niet vergeet.

Vertel ons wat meer over de zaterdag waarop Camille als gastdocente aanwezig was bij Aya

Aya: Camille heeft me in haar rol van buddy altijd haar job uitgelegd om sommige van mijn vragen te beantwoorden. Toen ze naar mijn klas kwam, waren de rollen omgedraaid. Ik was fier om haar deze keer mijn job te kunnen tonen. Het was heel ontroerend om te zien dat Camille trots was op me.

Camille: En hoe! Aya is ongelooflijk. Ze doet het fantastisch met de kinderen, ook in moeilijke situaties.

Aya, hoe is jouw laatste zaterdag verlopen?

Aya: Het was een hele emotionele dag. Ik heb de leerlingen verteld hoe trots ik op hen was, en dat ik heel veel van hen heb geleerd.Alle leerlingen stonden recht, gaven me een knuffel en begonnen te wenen. Op dergelijke momenten besef je dat je belangrijk bent voor die kinderen, dat je een voorbeeld bent. Ik dacht niet dat een studentenjob zo een grote impact op me zou hebben. Het heeft mijn blik veranderd en ik besefte wat een immense invloed ik had op die jongeren.

Heeft TADA je veranderd?

Aya: Ongetwijfeld! Zes jaar geleden durfde ik het woord niet te nemen voor de klas. TADA heeft me zelfzekerheid gegeven, en in het bijzonder bepaalde personen zoals mevrouw Catherine. Dankzij haar kan ik vandaag een zaterdagklas leiden en durf ik de moeilijkere kinderen aan te spreken op hun gedrag.

Camille: Toen ik Aya ontmoette, zag ik een jong meisje dat veel energie heeft, enthousiast en attent is, die van nature zorg draagt van anderen. Twee jaar geleden was Aya eerder verlegen. Dankzij haar studentenjob bij TADA heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen. Dat is geweldig om te zien!

Sinds dit interview volgde er nog goed nieuws: Aya zal haar TADA-leerlingen blijven begeleiden tot aan het einde van dit schooljaar! De leerlingen kijken ernaar uit om haar elke zaterdag terug te zien!

Wil je meer inspirerende verhalen lezen? Check dan nu ons jaarraport van 2021!

Loop de 20 km door Brussel met TADA!

Loop de 20 km door Brussel met TADA!

Loop de 20 km door Brussel met TADA!Loop de 20 km door Brussel met TADA!Loop de 20 km door Brussel met TADA!Zin om in beweging te komen voor het goede doel?Op 28 mei neemt TADA deel aan de 20 km door Brussel. Doe mee met ons team en wandel of ren 20 km voor de jeugd...

De ontmoeting die levens veranderde

De ontmoeting die levens veranderde

Eén ontmoeting tussen twee mensen kan de wereld van anderen radicaal veranderen. Dat gebeurde ook in 2011 toen Sofie Foets de Amsterdamse Heleen Terwijn en haar IMC Weekendschool leerde kennen. Uit die kennismaking ontstond TADA. Voor de tiende verjaardag van TADA...

Kande Kazadi treedt toe tot de raad van bestuur van TADA!

Kande Kazadi treedt toe tot de raad van bestuur van TADA!

Kande Kazadi treedt toe tot de raad van bestuur van TADA!Kande Kazadi treedt toe totde raad van bestuur van TADA!Het TADA-team is heel blij om een nieuw lid in de raad van bestuur te verwelkomen: Kande Kazadi, partner bij Bain & Company en al lange tijd een trouwe...

Share This

Thank You!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

TADA will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

Hier kom je op een deel van onze website dat nog in opbouw is.

We zijn volop in het ontwikkelproces om de content en de navigatie beter af te stemmen op wat jij graag wilt zien.

Wil je ons helpen?